miercuri, 30 martie 2011

Veşti bune pentru casa Xenopol?

În ediţia de astăzi ziarul "Bună Ziua Iaşi" publică un articol despre planurile de renovare a casei Xenopol, clădire de a stârnit oarece dihonie în presa locală, şi care aşteaptă o schimbare în bine de multă vreme. Articolul aici .

2 comentarii:

  1. incercasem sa plasez un comentariu dar vad ca nu mi-a iesit ...
    spuneam ca atacul la directorul Munteanu poate e un pic nedrept caci eu il stiu drept un om inimos. m-as indoi si de chestia insinuata ca ar lua spaga dar nu pot sa bag mana in foc pentru nimeni. totusi imi aduc aminte de o vorba a bunicului meu care spunea "ca usoare sunt 7 bete la fundul altuia". vreau sa spun ca aia de-au scris articolul cu obida nu cred ca s-au lovit vreodata de justitia romana unde judecatorul nu vede mai departe de dreptul de proprietate ... mai bine s-ar pune parte langa DJCCPCN si s-ar stradui sa-l ajute pe Munteanu sa castige procesele si sa-i scuture pe aia de distrug casele cu buna stiinta. asa, sa-l lase singur si sa-l injure de pe margine poate oricine.

    altfel, vestea buna este ca am intocmit studiul pe baza caruia caruia s-a clasat acum doi ani casa in care Xenopol a murit in Bucuresti. si e o casa frumoasa si bine pastrata

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost "in offline" vreo 4 zile asa ca abia acum raspund:
    Nici eu nu am fost de acord cu articolul respectiv. Mi s-a parut construit pe schema: intrebare: cine e vinovat de starea casei Xenopol din Iasi? raspuns: (si) Vasile Munteanu! fals si nedrept, intrucat cam stim cu cate probleme se confrunta DJ... raportat la finantare, personal, nr. obiectivelor de protejat, legislatie si multe altele. Si, cum ati spus, dl. Munteanu chiar se straduie sa faca ce trebuie.
    Ma bucur sa aud ca ati ajutat la salvarea casei Xenopol din Bucuresti. Am gasit ceva pe net despre acest obiectiv dar nu am aprofundat subiectul. E imbucurator ca ambele case au un viitor (sa speram) sigur.

    RăspundețiȘtergere