sâmbătă, 16 aprilie 2011

Veşti bune doi

Blogul dlui Andrei-Dumitru Covrig, architect iesean ne dezvaluie mai multe despre aspectul viitorului centru de afaceri Carol (sau ceea ce va deveni casa Xenopol dupa reconvertirea sa in centru de afaceri) aici şi aici.

 Acum, proiectul arata OK.  Cel putin in acest stadiu :D
Din cate inteleg eu din aceste imagini se va renunta la o parte din constructie.

Aici am “boit” in verde ce ramane si in rosu ce “pleaca”. Ce m-ar interesa sa aflu ar fi daca ceea ce pleaca este dupa cum  s-a afirmat (la 0.58) “o anexa gospodareasca fara valoare istorica”?

Daca am intuit corect volumele pt demolare, inteleg ca partea cu acoperis “la rotund” – cea mai inalta este tot...anexa gospodareasca? Vizual imi pare parte integranta din ansamblu, si nu as spune ca a fost construit ulterior. Cel putin pentru mine nu prea arata a anexa. Mai degraba as spune ca prin proiectul propus se face un compromis prin pastrarea unei parti de casa in schimbul atasarii acestui corp nou din partea dreapta (initial voiam sa postez si o imagine din proiect dar nu am aprobarea scrisa a dlui arhitect deci va rog sa consultati direct sursa).
Partea asta sigur nu o vom mai vedea. Sa fie doar "garajul" si zona din lemn de pe centru anexa gospodareasca? In orice caz, va dispare.

Pana ma voi lamuri (daca ma voi lamuri) cum e cu partile componente, raman la concluzia ca sunt vesti bune pentru jumatate din casa Xenopol din Iasi
o poza "de ansamblu", pentru a lamuri si "vecinatatile" casei care este...cum este. 

PS: In incheiere va rog in masura in care ma puteti lamuri, completa, combate, injura sa o faceti, fiindca (in mod evident) nu detin date istorico-arhitecturale despre acest imobil. Am postat pe baza supozitiilor facute strict pe baza de observatie,  lipsite de baza documentara. De aceea daca stiti mai multe va rog luminati-ne. J
Bineinteles ca orice comentarii sunt binevenite.